Wirefraud

Varje år förekommer ett antal dunderbajsmackor på börsen. När jag säger det så menar jag en aktie som öppnar ner 60% och fortsätter sakta men säkert att pysa. Dessa är verkligen urusla. Men Wirecard är verkligen en klass för sig.

Förstå när man har fått 60%, 35%, 44%, och 28% nedgång så får man även 60% till kort därpå. Om alla trodde att Enron det största bedrägeriet i historien så sa Wirecard “Hold my beer”.

Innan fallet fanns det 2136 ägare på Avanza. Ingen kan döma dessa, det är extremt tråkigt att såna bolag kan finnas på börsen. Om stora fonder inte kunde se detta, hur kan småsparare möjligtvis göra det? Det är av den anledningen blankare är livsviktiga för en fungerande marknad.

En glad dippköpare som man är så kunde jag till slut inte stå emot mina dippköparkänslor. Klart man tog lite kort efter callen i fredags för att få en trevlig reversal. Men så blev verkligen inte fallet. Istället fortsatte det ner, ner, ner.

Denna utveckling ger rysningar…

Nu är frågan, finns det något värde kvar? Spelar det någon roll om det finns värde kvar? Har aktien möjlighet att någonsin repa sig eller är den inte ens värd 1 Euro? Finns det en möjlighet att detta blir Hertz 2.0? Blir det en buy on bankruptcy? Många frågor och alldeles för få svar.

Brände jag mig? Ja. Kommer jag att testa nästa vecka också? Utan tvekan. Fördelen är att man kommer att kunna berätta historier för barnbarnen om hur man försökte fånga detta DAX-bolag som visade sig vara en fullständig bluff. 

Lämna ett svar