Kryptocertifikat

[Annons] Hur exponerar man sig bäst mot kryptovalutor? I samarbete med Vontobel ska jag i denna artikel berätta vad du ska tänka på. Här kommer en introduktion i hur man kan investera i kryptovalutor. Disclaimer: Handel med dessa produkter innebär hög risk och du bör alltid läsa dokumentationen (inkluderat prospekt) innan du börjar handla.

Fördelar med handel i börshandlade produkter:

 
  • Produkterna kan handlas på ISK.

Att deklarera handel med exempelvis bitcoin är inte samma sak som att deklarera handel med aktier. Försäljningar på 0.00000214 bitcoin och köp för motsvarande summor är inte roliga att sitta med i excelarket.

  • De kan handlas aktivt, likt andra värdepapper (exempelvis aktier)

Även om man kan köpa olika kryptovalutor direkt så behöver inte aktiv handel vara särskilt fördelaktig på grund av skattereglerna som omfattar kryptovalutor. Få rådgivning av en jurist om du är osäker på dessa!

  • Minimerar risken att bli hackad

Under enbart 2019 hackades totalt 4 miljarder dollar från olika börser runtom i världen. Att ha en stabil och solvent motpart är därför av yttersta vikt.

  • Handlas från 8:00 till 20:00, till skillnad från andra produkter som följer börsens öppettider 9:00 till 17:30.

I dagsläget finns följande trackerprodukter från Vontobel med följande underliggande:

Bitcoin (BTC)  
Ethereum (ETH)  
Ripple (XRP)  
Litecoin (LTC)  
En korg av kryptovalutor  

Jag tycker att dessa trackers är ett bra sätt att få exponering mot kryptovalutor utan hävstång. Kryptokorgen är en relativt ny produkt som har lika vikt i Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin och Bitcoin Cash. Perfekt för dig som vill ha diversifiering! Mer information om dessa trackers (inklusive prospekt) hittar du på Vontobels hemsida: https://certificates.vontobel.com/SE/SV/Produkter_pa_kryptovalutor?utm_source=paper_chaser&utm_medium=paidpartners&utm_campaign=DI_crypto_se_se&utm_term=crypto&utm_content=blog

När det var hausse i kryptovalutor 2017 hade man inte möjligheten att gå kort över natten. Men nu har Vontobel gjort det möjligt. Med olika mini futures kan man nu både gå lång och kort med upp till 7x hävstång i Bitcoin, Ethereum, Ripple och Litecoin. Dessutom har produkterna bra spread vilket gör det möjligt att handla dem aktivt. När man köper dessa produkter är det viktigt att veta egenskaper som exempelvis knock och vilken hävstång det är. Denna information om samtliga minifutures hittar du här: https://certificates.vontobel.com/SE/SV/kryptovalutor/mini-futures?utm_source=paper_chaser&utm_medium=paidpartners&utm_campaign=DI_crypto_se_se&utm_term=crypto_minifutures&utm_content=blog

Disclaimer: Informationen ovan skall ej ses som investeringsrådgivning eller rekommendationer för investeringsstrategier utan som annonsering. Mer specifik information om de ovan nämnda produkterna finns i länkarna ovan.

Lämna ett svar