Aktier kan inte gå ner

Det är otroligt hur sentiment kan förändras snabbt. Från att alla var livrädda i mars att världen skulle gå under till att “aktier inte kan gå ner” på bara tre månader.

Det har tillkommit en stor ström av nya investerare på börsen, något som jag tycker syns tydligt både utomlands och i Sverige. Varje dag är det en raket som går minst 100% och varje kväll surrar forumen om vad det är som står på tur imorgon.

CNBC pratar endast om “raketkaptenen” Dave Portnoy som gör narr av Buffett och samtidigt plockar ut bokstäver ur en påse och bildar en ticker som ska bli nästa raket. Jag har följt honom på avstånd ett tag och jag måste ändå säga att han är duktig, trots att han säljer in en väldigt udda bild av sig själv (något som folket fullkomligt älskar). Trenden “vi mot Wall Street” och “krossa kostymnissarna” är minst sagt i upptrend.

Man måste ändå förstå vilket osunt investerarbeteende skapas när man köper ett konkursbo likt Hertz och gör 800% på två veckor. Varför skulle då någon bry sig om att investera i “säkra bolag”, när det verkar vara i det allra största skräpet som de riktigt stora pengarna finns.

På andra sidan av spektrumet har vi guld som bryter ut till högsta nivåer sen 2012. Coronasiffrorna ökar så mycket att Trump försöker minska testandet. Dessutom verkar alla i  nuläget älska aktier och då måste man ändå fråga sig om det är bra risk/reward att vara fullsmetad på dessa nivåer. Ingen pratar om torrt krut, vilket är lite läskigt. Men alla är ju upptagna med att hitta nästa raket.

One thought

 • Jag kan bara instämma,
  Se nedan, klippt från placera forum.
  När nötter resonerar på detta sätt och inte ens fattat att en börskurs inte är det samma som börsvärde, då vet man att så inte kan fortsätta i all evighet.

  LifeAssays äger 46,6 % av AegirBio vars aktiekurs i skrivande stund står i 10,5. LifeAssays aktie borde väl vara bra mycket högre värderat än runt 1:an då endast från Aegirbio är 46,6% av 10,5 är 4,8.

  Har följt båda bolagen under våren och sommaren och planen var ursprungligen att köpa Aegirbio, men såg att man kunde köpa Aegerbio med en stor rabatt genom LifeAssays så det blev valet. Riktigt kul att få vara med på resan!

  Allt gott.

Lämna ett svar