2020 – Den svarta svanens år

När marknaden precis hade börjat pusta ut från coronapandemin så kommer en ny svart svan. Massprotesterna till följd av George Floyds död har eskalerat under helgen. Byggnader bränns och butiker plundras. Det ser inte ut att bli bättre.

Ingen kan säga att marknaden har prisat in det som just nu händer i USA. Brutala protester som fortsätter att sprida sig över hela landet.

Jag tror inte att det finns någon enkel lösning på detta i närtid. Trump har valt att skylla protesterna på ANTIFA (något som inte behöver vara helt fel) och väljer gå hårt mot hårt. Idag ska USA klassa ANTIFA som en terrororganisation. 

Ska man sätta på sig den stora foliesombreron så kan man säga att det är Kina som står bakom dessa protester och att det är deras sätt att “ge tillbaka” för Hong Kong. Jag har inte sett någon prata om det på twitter dock. Inte än.

I grunden är detta ett problem som har sina rötter djupt i USAs och egentligen hela världens historia. Checkar på 1200 dollar kommer inte att lösa detta problem. Samtidigt tror jag inte att marknaden kommer att bry sig kortsiktigt. Det måste eskalera ordentligt innan det börjar skaka på börsen pga av detta. Jag tror att något av storlek måste fatta eld innan marknaden inser hur allvarligt detta kan bli. Kanske blir det Trump Tower?

Jag tror att om dessa protester fortgår i några veckor till så kommer utländska investerare att ifrågasätta sin exponering mot USA och det är nog då en andra våg ner börjar.

Lämna ett svar